6 Aralık 2012 Perşembe

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ekran kartı, ekran kartı nedir, ekran kartı alırken...
     
Merhaba bu konuda ekran kartı alırken nelere dikkat etmek gerekir, yüksek kalite ve 3 boyutlu oyunlar için hangi ekran kartları daha performanslı vb. bilgiler vereceğim.

Ekran kartları bildiğiniz gibi bilgisayarda işlenen tüm verileri monitöre aktarmak için binlerce renk ve noktalar (piksel) şeklinde monitöre aktaran donanımdır.
Standart bir kullanıcı iseniz yani grafik programları ve oyun oynamayan biri iseniz basit bir ekran kartı bile işinizi çok rahat görür.
Ama oyun tutkunu iseniz  özellikle 3 boyutlu ve çok fazla detay olan oyunlarda ve 100 ekran veya üzeri boyutta bir tv nizde full hd filmleri donmalar yaşamadan akıcı bir şekilde izlemek istiyorsanız ekran kartınız yetmediğinde görüntüde donmalar ve takılmalar olacaktır.

Bunlarla başa çıkabilmek filmi akıcı izlemek ve oyunu hiç donma ve takılmalar olmadan oynayabilmek için güçlü bir ekran kartınızın olması gerekir.

Öncelikla alacağınız ekran kartının anakartınız ile uyumlu olması gerekir. Anakartlardaki ekran kartı yuvaları ya AGP ya da PCI-Express tir. Yeni nesil anakartlarda ekran kartı yuvaları pci-ex tir. Ve artık agp slotlu anakart üretimi nerdeyse durmuştur. Anakartınız çok eski değilse büyük ihtimal pci-ex tir.

Anakartınız hakkında bilginiz yok ise ANAKART adlı konuya bir kere bakmanızı tavsiye ederim.
BÜTÜN PROGRAMLARIN TÜM SÜRÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder